ГоловнаСуспільствоПодії

Одним із затриманих за пограбування під Борисполем виявився колишній глава спецпризначенців Грузії

Ще один був начальником одного з управлінь в прикордонній поліції.

Одним із затриманих за пограбування під Борисполем виявився колишній глава спецпризначенців Грузії

Двоє з трьох затриманих за підозрою в пограбуванні багатої дачі під Борисполем іноземців раніше були високопоставленими співробітниками міністерства внутрішніх справ Грузії.

Про це інформують Новости-Грузия.

"У Київській області був затриманий 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе і 33-річний Леван Хуцишвілі. Варто зазначити, що Міріан Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і покинув Грузію після зміни влади. Тенгіз Занадзе також працював в органах МВС з 2004 по 2013 роки, а Леван Хуцишвілі, що працював в органах МВС з 2006 року, був начальником одного з управлінь в прикордонній поліції. Після переїзду з Грузії всі троє брали активну участь у бойових операціях на Сході України, а протягом останніх кількох років займалися приватним бізнесом", - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронних органів України, затримання відбулося в місті Бориспіль, де троє громадян Грузії проникли в будинок підприємця і, погрожуючи власнику вогнепальною зброєю, зв'язали його, після чого забрали з хати гроші та викрали його автомобіль.

За даними поінформованих джерел грузинського видання, напад на підприємця і викрадення його автомобіля колишні грузинські поліцейські спланували після того, як бізнесмен заборгував їм велику суму грошей, яку відмовлявся виплачувати.

Слідство ведеться за 187-ю статтею КК України (розбій). У МВС Грузії факт затримання підтверджують і повідомляють, що активно співпрацюють з українськими правоохоронцями для розслідування цієї справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram