ГоловнаСуспільствоЖиття

Сімферопольський суд продовжив до листопада арешт трьом кримським татарам

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" були затримані ще в березні.

Сімферопольський суд продовжив до листопада арешт трьом кримським татарам
Фото: Крымская солидарность

Окупаційний суд Сімферополя продовжив арешт трьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" до 15 листопада. Про це повідомляє рух "Кримська солідарність".

Арешт продовжено затриманим так званої "другої сімферопольської групи" - Аліму Бекірову, Сеїтвелі Сейтабдієву і Асану Янікову.

Напередодні цей самий суд продовжив арешт ще трьом підозрюваним з цієї ж групи - Аліму Карімову, Іззету Абдуллаєву і Раїму Айвазову.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму масові обшуки в будинках кримських татар і затримали 25 осіб. 23 кримчан вивезли в Росію, один утримується в СІЗО Сімферополя, ще один - Едем Яячіков - зник, його місцеперебування невідоме з 27 березня.

Верховний суд Росії заборонив мусульманську організацію "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши у список об'єднань, названих "терористичними". Захисники заарештованих і засуджених у цій справі вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокати зазначають, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram