ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області на залізничній колії протекла цистерна з бензолом

За результатами дослідження, небезпечної концентрації речовини в повітрі не виявлено.

У Миколаївській області на залізничній колії протекла цистерна з бензолом
Фото: mk.dsns.gov.ua

На залізничній станції Колосівка в Миколаївській області із цистерни об'ємом 60 тонн витекла незначна кількість хімічної речовини.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"2 серпня о 08:45 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС надійшло повідомлення про те, що на станції Колосівка у Веселинівському районі із запірної арматури цистерни місткістю 60 тонн відбувається незначний витік хімічно небезпечної речовини (можливо бензолу)", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що цистерну транспортовано поза межі населеного пункту - на резервні колії. Затримок поїздів немає.

Фото: mk.dsns.gov.ua

На місце прибуло відділення 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини та пересувна хіміко-радіологічна лабораторія аварійно-рятувального загону ДСНС. Також очікується прибуття аварійної бригади представника фірми-власника.

Фото: mk.dsns.gov.ua

"Групою радіаційного, хімічного і біологічного захисту за допомогою приладів хімічної розвідки і контролю проведено відповідні заміри. За результатами дослідження, перевищень вмісту хімічно небезпечної речовини понад гранично допустиму концентрацію в атмосферному повітрі не виявлено", - повідомили в ДСНС.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Нагадаємо, раніше, 28 липня, на заводі в Запоріжжі стався витік тетрахлориду титану. Рятувальники стверджують, що випаровування хімічних речовин не вийшли поза межі цеху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram