ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики не пускають українських саперів для розмінування в Станиці Луганській

Зруйнований міст почали розміновувати 1 серпня.

Бойовики не пускають українських саперів для розмінування в Станиці Луганській
Фото: Станично-Луганська районна державна адміністрація

Бойовики "ЛНР" не пускають саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій на інший бік зруйнованого мосту в Станиці Луганській для розмінування прилеглої території.

Про це йдеться у відео, оприлюдненому Станично-Луганською районною державною адміністрацією.

У прес-службі райдержадміністрації в коментарі Новостям Донбасса наголосили, що провести розмінування на іншій стороні моста повинні саме українські сапери.

"Якщо навіть з боку бойовиків так звані сапери проведуть роботи, то хто буде нести відповідальність, якщо щось трапиться?" - пояснили в РДА. Там зазначили, що роботи з реконструкції мосту проводитимуть українські будівельники і за їхню безпеку повинні відповідати українські сапери.

У Станично-Луганській РДА додали, що питання доступу саперів ДержНС України на іншу сторону буде порушено представником України у Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою. Також сьогодні на КПВВ "Станиця Луганська" приїжджав губернатор Луганської області Віталій Комарницький. Він також має намір порушити питання доступу саперів на своєму рівні, розповіли в прес-службі райдержадміністрації.

17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської, зокрема знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець.

Повідомлялося, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проєкт відновлення.

1 серпня у Станиці Луганській почали розмінувати територію біля мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram