ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив під домашній арешт "впливового наркодилера"

На початку липня поліція "накрила" міжнародний наркокартель і вилучила 400 кг кокаїну вартістю $ 60 млн.

Суд відпустив під домашній арешт "впливового наркодилера"
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід одному з учасників міжнародного наркокартелю, які були затримані українською поліцією в ході спецоперації.

Громадянина Росії, що був засуджений до арешту з можливістю внесення застави 10 млн гривень, суд відпустив під нічний домашній арешт.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, росіянин, про котрого йдеться, відомий у країнах Євросоюзу та США як один із "впливових наркоділків світу". У квітні 2017 року в аеропорту "Бориспіль" він був затриманий як особа, що значиться в міжнародному розшуку в базах Інтерполу за скоєння злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів у великих розмірах у складі організованої групи. Рішенням Печерського суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Надалі було ухвалено постанову про відмову екстрадиції цього «шановного громадянина» у зв'язку з наявністю в нього... статусу біженця з РФ", - розповів Аброськін у фейсбуці.

У червні поточного року зазначений громадянин у ході проведення спеціальних заходів був затриманий співробітниками Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України в складі міжнародної злочинної організації. Тоді було вилучено кокаїну на суму понад один мільярд гривень.

"І вчора цьому «шановному» громадянину чомусь доля знову усміхнулася - суддею Печерського районного суду Києва змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 10 млн гривень на нічний домашній арешт без застосування електронних засобів контролю", - додав глава кримінальної поліції.

На початку липня українська поліція заявила про затримання великої партії кокаїну, який з Латинської Америки через Україну постачали в країни Західної Європи. Перші шість підозрюваних були затримані 19 червня. Серед них - троє громадян інших країн. Під час обшуків у злочинців вилучено близько 270 кг кокаїну, вартість якого за цінами "чорного ринку" - близько 40 млн доларів.

1 липня були затримані ще троє наркоділків, серед яких двоє іноземців. У зазначених осіб вилучено 130 кг кокаїну. За цінами "чорного ринку" це становить близько 20 млн доларів.

Затриманим інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram