ГоловнаСуспільствоЖиття

Рейдери намагалися захопити ферму в Харківській області

Затримано близько 50 осіб, серед яких громадяни РФ і мешканці окупованих територій.

Рейдери намагалися захопити ферму в Харківській області
Фото: npu.gov.ua

У Харківській області правоохоронці припинили спробу рейдерського захоплення приватного сільгосппідприємства. Під час спецоперації було затримано близько 50 осіб, серед яких громадяни Росії і жителі окупованих територій. У них вилучили холодну зброю, електрошокери, балончики зі сльозогінним газом, балаклави і документацію, в тому чисті бланки охоронної фірми.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Інцидент стався 23 липня близько 22:00 в селі Губщина Валківського району.

"До сільгосппідприємства «Маяк» під'їхало два автобуси молодиків з кийками. Вони показали господареві документи, згідно з якими відбулася зміна власника. Хлопці поводилися агресивно, погрожували справжньому господареві розправою, тому 36-річний чоловік одразу зателефонував у поліцію", - йдеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

На місце прибуло керівництво обласного главку поліції, групи швидкого реагування та слідчо-оперативна група. З'ясувалося, що держреєстратор сільської ради Полтавської області за підробленими документами змінив і провів незаконну перереєстрацію підприємства, а саме - змінив власника і керівника.

Фото: npu.gov.ua

У підсумку в поліцію доставили 46 осіб, серед яких громадяни Росії і жителі окупованих територій. Вирішується питання про їх затримання за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів упродовж трьох місяців розробити і внести до Верховної Ради законопроєкт про посилення протидії рейдерству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram