ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язня Бекірова продовжують утримувати в медчастині СІЗО, - адвокат

Напередодні омбудсменки України і Росії нібито домовилися про його переведення до цивільної лікарні.

Політв'язня Бекірова продовжують утримувати в медчастині СІЗО, - адвокат
Эдем Бекиров
Фото: krymr.com

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова не перевели в лікарню, а продовжують утримувати в медсанчастині СІЗО окупованого Сімферополя. Упродовж останніх декількох днів його стан погіршився, у нього загострилися хронічні захворювання. Про це розповів його адвокат Олексій Ладін, пише "Громадське радіо".

"Едем Бекіров перебуває в медсанчастині 3 при слідчому ізоляторі Сімферополя. Ні в одну цивільну лікарню його не переведено, незважаючи на те, що ЄСПЛ вимагає провести незалежний огляд. І Москалькова з Денісовою про це нібито домовилися, але Едем Бекіров продовжує перебувати в СІЗО. Я сьогодні відвідав його в СІЗО, стан здоров'я, за його словами, дуже важкий, у нього загострилася низка хронічних захворювань. Упродовж декількох діб він переживає сильні судоми в тілі і нозі, плюс у нього великі проблеми з серцем - аритмія", - розповів Ладін.

"Незважаючи на те, що йому збільшили дозу інсуліну, рівень цукру в крові дуже високий - від 12,5 до 14,5. При нормі, якщо не помиляюся, 8. При 16 вже можлива діабетична кома, він майже не їсть, щоб рівень цукру в крові не підвищувався", - додав адвокат.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді в Крим уранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова. 11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram