ГоловнаСуспільствоЖиття

На відпочинку в Туреччині з початку сезону померли 13 громадян України

Більшість загиблих - люди похилого віку, з якими стався серцевий напад.

На відпочинку в Туреччині з початку сезону померли 13 громадян України
Жители Сиднея страдают от рекордной жары
Фото: EPA\UPG

Від початку туристичного сезону - в травні і червні 2019 року - в Туреччині померли 13 громадян України, які перебували в країні на відпочинку. Про це повідомив консул України в Анталії В'ячеслав Хоменко, передає "Укрінформ".

Йдеться про статистику в регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії. У більшості випадків причиною смерті стали серцеві напади.

"З травня по червень у нас є 13 померлих громадян України. Загалом це літні люди, які приїхали сюди на відпочинок і не розрахували впливу кліматичних умов на стан їхнього здоров'я", - сказав Хоменко.

Також є кілька літніх людей, які зайшли в море і потонули. Кілька громадян України померли природною смертю, але за "незрозумілих обставин". Зараз ці випадки розслідує прокуратура. Результати розгляду справ передадуть родичам загиблих. Також у цю статистику потрапили ті, хто приїхав до Туреччини на лікування і помер під час різних медичних процедур.

Конкретних цифр посол не назвав.

Нагадаємо, за даними посольства Туреччини в Україні, за останні чотири місяці 2019-го туристичний потік з України збільшився на 13,8% порівняно з аналогічним періодом 2018 року і склав 1,35 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram