ГоловнаСуспільствоЖиття

Щоб усиновити дитину, тепер потрібно пройти обов'язкову підготовку, - Мінсоцполітики

Реалізація цієї постанови забезпечить максимальну відкритість і прозорість процедури усиновлення.

Щоб усиновити дитину, тепер потрібно пройти обов'язкову підготовку, - Мінсоцполітики
Фото: dzer.ru

Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей". Ця постанова зобов'язує пройти спеціальну підготовку перед усиновленням дитини.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства соціальної політики з посиланням на рішення уряду.

"Нормами зазначеної постанови передбачено запровадження обов'язкової підготовки для громадян України, які бажають усиновити дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, удосконалення роботи служб у справах дітей з кандидатами в усиновлювачі з ознайомлення з інформацією про дітей, які можуть бути усиновлені, та створення постійної комісії з питань міжнародного усиновлення", - сказано в повідомленні міністерства.

Міністерство підкреслило, що реалізація цієї постанови забезпечить максимальну відкритість і прозорість процедури усиновлення, мінімізує корупційні ризики і корупційні складові в процесі усиновлення, а також забезпечить врахування інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, в березні Міністерство соціальної політики заявило, що якщо в родині вже є одна дитина і народилася двійня чи трійня, то така сім'я автоматично стає багатодітною і буде отримувати доплату на кожну народжену дитину.

Сума доплати - 1700 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram