ГоловнаСуспільствоЖиття

Законопроєкт Богомолець про "дематюкацію" повернули на доопрацювання

Авторка документа хоче врахувати в ньому рекомендації науково-юридичного управління.

Законопроєкт Богомолець про "дематюкацію" повернули на доопрацювання
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики повернув на доопрацювання законопроєкт Ольги Богомолец про "дематюкацію". Таке рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні комітету, повідомляє "Укрінформ".

Повернути законопроєкт попросила сама Богомолець, "щоб урахувати в ньому зауваження головного науково-юридичного управління". Богомолець заявила, що її законопроєкт не стосується фізичних осіб, а тільки публічних діячів і засобів масової інформації, а ЗМІ спотворили зміст законопроєкту.

Окрім того, Богомолець уточнила, що до моніторингу лихослів'я не залучатимуть правоохоронні органи, його здійснюватимуть тільки цифровим шляхом.

У відповідь на зауваження члена комітету Ольги Червакової, що стаття 173 про адміністративні правопорушення вже передбачає покарання для всіх громадян за використання нецензурної лексики, Богомолець зазначила, що ретельно вивчала чинне законодавство і. знайшовши там прогалини, вирішила зареєструвати власний законопроєкт.

Нагадаємо, 2 липня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про протидію лихослів'ю", або про дематюкацію мови. Документ передбачає встановлення штрафів за нецензурну лайку в публічних промовах, матеріалах в інтернеті і в ефірі телебачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram