ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області дівчина заморила голодом понад 20 домашніх тварин

Вона розміщувала в інтернеті оголошення про надання постійного притулку домашнім тваринам.

У Київській області дівчина заморила голодом понад 20 домашніх тварин
Фото: karg.kiev.ua

В одному з сіл Баришівського району Київської області 21-річна дівчина заморила голодом більш ніж 20 домашніх тварин. Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Дівчина розміщувала в інтернеті оголошення про надання постійного притулку домашнім тваринам, люди віддавали їй своїх кішок і собак, сподіваючись, що ті будуть під опікою.

Потім підозрювана забирала тварин у свій будинок в одному з сіл Баришівського району і, нехтуючи загальнолюдськими моральними правилами і нормами поведінки стосовно тварин, знущалася з них - позбавляючи їжі і води, що призводило до їх виснаження і загибелі.

На місці проживання підозрюваної з жовтня по листопад 2018 року було виявлено понад 20 трупів тварин. Згідно з висновком експертів, причиною смерті кішок і собак стала "аліментарна дистрофія". Це означає, що тварини мучилися перед смертю від спраги та голоду.

21-річній дівчині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, вчинене умисно, з корисливих мотивів, вчинене групою осіб, що призвело до загибелі понад двадцяти тварин).

Зараз до суду подано клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке перебуває на розгляді.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Нагадаємо, на початку травня КМДА анонсувала будівництво центру захисту тварин у Дарницькому районі Києва. Загальна вартість проекту становитиме 157,6 млн грн. Центр планують спорудити за 3 роки і 3 місяці.

Упродовж перших 17 місяців заплановано побудувати 4-поверхову ветеринарну лікарню, розраховану на одночасний прийом 55 кішок і 108 собак, 3-поверховий карантинний блок на 100 тварин, а також трансформаторну підстанцію і котельню.

Упродовж наступних 8 місяців планують облаштувати готель місткістю 38 собак і 22 кішок. Третя черга - будівництво притулку для 120 кішок, четверта - вольєри для утримання 547 собак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram