ГоловнаСуспільствоЖиття

Святкувати День Європи в Києві будуть 20 посольств ЄС

День Європи відзначатимуть 17-19 травня.

Святкувати День Європи в Києві будуть 20 посольств ЄС
Фото: Макс Левин

20 посольств країн Європейського Союзу візьмуть участь у святкуванні Дня Європи в Києві 18 травня. Про це повідомили на круглому столі з нагоди святкування Дня Європи в Києві заступник голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда і директор департаменту громадських комунікацій КМДА Роман Лелюк.

За словами Лелюка, до Днів Європи в Києві готуються: Німеччина, Франція, Австрія, Бельгія, Кіпр, Естонія, Латвія, Литва, Фінляндія, Швеція, Данія, Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина, Словенія, Хорватія, Великобританія, представництво ЄС в Україні, а також Чорногорія, яка претендує на членство в ЄС.

Святкування Дня Європи в Києві відбудеться 17-19 травня в новому форматі з міжнародним фестивалем мистецтв "Anne de Kyiv Fest", який має намір продемонструвати нерозривність європейських гуманітарних традицій з українськими.

У рамках фестивалю в суботу, 18 травня, о 13:00 на Михайлівській площі відбудеться урочиста церемонія відкриття Днів Європи в Києві за участю керівництва країни, міста, голови представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі і послів країн членів ЄС.

Також на Михайлівській площі відкриється територія креативності посольств країн ЄС.

Посольства представлять стенди, інтерактивні панелі з інформацією про успіхи, якими пишаються країни, а на головній сцені виступатимуть артисти.

Хонда зазначила, що в цьому році тема Дня Європи - 1000-річчя від початку правління князя Київського Ярослава Мудрого, який вніс значний вклад у консолідацію країн Європи.

Крім Дня Європи, на 18 травня випадає День пам'яті жертв депортації кримських татар.

За словами Хонди, в суботу о 12:00 на Михайлівській площі КМДА пропонує вшанувати хвилиною мовчання жертв депортації, а ввечері запланована трансляція кримськотатарського художнього фільму в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу "Хайтарма".

Нагадаємо, День Європи в Україні щорічно відзначається в третю суботу травня з 2003 року відповідно до указу Президента Леоніда Кучми.

У рамках Днів Європи 15 травня журналіст Майкл Щур проведе для школярів онлайн-урок про європейські цінності. Урок розпочнеться о 09:25, його зміст розрахований на учнів 8-11 класів, однак приєднатися до нього може кожен охочий.

Трансляція буде доступна за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram