ГоловнаСуспільствоЖиття

За чверть року видано понад 75 тис. свідоцтв про народження

Найбільшу кількість свідоцтв про народження видано в Києві, Дніпропетровській і Львівській областях.

За чверть року видано понад 75 тис. свідоцтв про народження
Фото: КиевВласть

У першому кварталі 2019 року в Україні було зареєстровано 76 566 народжень. Про це повідомила заступниця міністра юстиції з державної реєстрації Ірина Садовська, передає прес-центр Мін'юсту.

Найбільшу кількість свідоцтв про народження видано в Києві (4000), Дніпропетровській (2772) і Львівській (2177) областях. Разом з тим, найбільший відсоток свідоцтв видано в установах охорони здоров'я в Тернопільській (91%), Луганській (88%), Миколаївській (88%) областях.

Безпосередньо в медичних установах було видано 38 987 свідоцтв. "Тобто кожне друге свідоцтво про народження дитини батьки отримують, не виходячи за межі медичного закладу", - повідомила Ірина Садовська.

Мін'юст зазначив, що народження дитини - радісна подія, однак разом з цим виникають питання, з якими батьки стикаються, можливо, вперше в житті. Зокрема, це видача свідоцтва про народження. Саме з цього питання Мін'юст максимально спрощує турботи батьків про документи. Для зручності отримати перший документ дитини можна в пологовому будинку.

Також у міністерстві повідомили, що в 2018 році прямо в пологовому свідоцтва отримали 162 тис. новонароджених.

Нагадаємо, пілотний проект з отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку стартував у вересні 2015 року у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram