ГоловнаСуспільствоПодії

На Донбасі правоохоронці припинили масове виробництво фальшивих грошей

Троє безробітних друкували гривні і долари.

На Донбасі правоохоронці припинили масове виробництво фальшивих грошей
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України в зоні проведення Операції об'єднаних сил припинили діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні фальшивих доларів США та українських гривень. Про це повідомляють на Facebook СБУ.

Правоохоронці встановили, що троє безробітних жителів Краматорська і Бердянська налагодили масове виробництво фальшивих купюр. За підроблені кошти, зловмисники купували автомобілі, а також намагалися купити нерухомість у Запорізькій і Донецькій областях.

Окрім цього, вони реалізовували підроблені купюри "клієнтам".

Співробітники СБУ задокументували факт продажу 39 фальшивих купюр номіналом сто доларів США. На замовлення підозрювані фальшивомонетники могли виготовити будь-яку партію підробок, використовуючи матеріали, максимально схожі на справжні.

Під час обшуків за місцем проживання угруповання правоохоронці вилучили підроблені гроші, обладнання для друку фальшивих купюр і грошове кліше для виготовлення підробки.

Фото: СБУ

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання і збут підроблених грошей) КК України тривають слідчо-оперативні дії. Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, в червні 2018 року в Одесі СБУ затримала банду фальшивомонетників із підробленими $500 тис. Під час проведених оперативних закупівель правоохоронці придбали у зловмисників 1,5 тис. підроблених доларів США і 9 тис. фальшивих євро. Затримано чотирьох учасників угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram