ГоловнаСуспільствоЖиття

Городищенський суд поскаржився в дисциплінарну комісію на адвокатів у справі про вбивство Василя Сергієнка

Правозахисники постійно заявляють відводи і клопотання, а також пропускають засідання.

Городищенський суд поскаржився в дисциплінарну комісію на адвокатів у справі про вбивство Василя Сергієнка
Василий Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Городищенський районний суд Черкаської області продовжив термін дії утримання під вартою для чотирьох обвинувачених у справі про вбивство Героя України, журналіста й активіста Василя Сергієнка. Володимир Воронков, Вадим Мельник, Віктор Горбенко і Роман Недибалюк залишаться під вартою до 30 червня без права внесення застави, повідомляє кореспондент LB.ua.

Також суд ухвалив рішення звернутися до відповідних органів зі скаргою на захисників.

"З огляду на поведінку захисників, суд звертається до кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатури з питанням про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката Олександра Шадріна, Валерія Добраніци і Катерини Петрощук", - зазначила суддя.

24 квітня розгляд справи було перенесено на 2 травня через відсутність на судовому засіданні двох захисників обвинувачених. Сторона захисту докладає всіх можливих зусиль для затягування процесу: зазначені адвокати постійно заявляли про відвід суддям, секретарям, прокурорам. Також адвокати не з'являлися на судові процеси, а коли з'являються, то щоразу вимагають присутності всіх потерпілих, зокрема 91-річної матері загиблого.

Через відводи, самовідводи і неможливість сформувати склад суду справа пройшла майже всі суди Черкаської області, а розгляд у справі ще не провів підготовчого засідання, оскільки в Городищенському суді справу слухають спочатку.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року журналіста та активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли замордованим насмерть у лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко займався розслідуванням земельних махінацій, які вивели його на нинішнього нардепа Геннадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова і Валентина Завражина. Всі вони, за даними слідства, входили до складу злочинного угруповання з двох підрозділів, одне з яких мало викрасти Сергієнка, а друге - вбити його і закопати в лісі.

Улітку 2018 року суд залишив на волі Завражина, всупереч важким звинуваченням, висунутим проти нього.

У березні 2018 року в США затримали Андрія Іносова, ще одного підозрюваного в організації викрадення і передачі вбивцям журналіста Василя Сергієнка. Досі не встановлено ім'я замовника викрадення і вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram