ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі прокуратура направила до суду справу "чорних ріелторів"

Група зловмисників підробляла документи на квартири померлих людей.

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт у справі "чорних ріелторів". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Досудове розслідування встановило, що фігуранти переоформляли квартири на підставних осіб, а потім продавали їх громадянам. Об'єктами нерухомості були квартири, в яких довгий час ніхто не проживав або їх мешканці померли.

Підставні особи, використовуючи підроблені документи, в тому числі і паспорти громадян України, видавали себе за неіснуючих осіб і представлялися іншими іменами. Тим самим вводили в оману нотаріусів і покупців нерухомості. За такою схемою учасники ОЗУ здійснили продаж шести об'єктів нерухомості на суму понад 7,7 мільйона гривень. Крім того, фігуранти намагалися заволодіти ще двома квартирами вартістю понад 3 млн гривень.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці встановили організатора і трьох учасників організованої злочинної групи, а також тих, хто за винагороду ходив на зустрічі з нотаріусами та покупцями. Учасників ОЗУ і її "лідера" суд узяв під варту, а підставних осіб відправив під цілодобовий домашній арешт.

Організатор ОЗУ намагався за 10 тис. доларів США вийти із СІЗО під домашній арешт, проте на початку квітня прокурора, який погодився на це, затримали під час отримання хабара.

Фото: npu.gov.ua

Під час проведення заходів з документування корупційної діяльності прокурора, правоохоронці виявили місце знаходження арсеналу зброї, що належить підозрюваному "ріелтору". У схованці оперативники вилучили 577 одиниць боєприпасів: гранати, гранатомети, тротилові шашки та іншу зброю.

Фото: npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram