ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція у вихідні затримала в зоні відчуження дві групи "сталкерів"

Двох екстремалів виявили у КПП "Дитятки", групу з 8 осіб - у занедбаному селі Черевач.

Поліція у вихідні затримала в зоні відчуження дві групи "сталкерів"
Фото: Макс Требухов

У чорнобильській зоні відчуження поліція за минулі вихідні виявила дві групи "сталкерів", які незаконно пробралися на закриту територію. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Під час патрулювання поліцейські виявили і затримали 10 любителів "екстремального туризму" в районі КПП "Дитятки" та відселеного села Черевач.

Двоє чоловіків віком 22 і 23 років проникли на територію зони відчуження поблизу КПП, 8 "сталкерів" виявила поліція поблизу с. Черевач. Серед туристів-екстремалів виявилися жителі столиці, Одеси, Сум, Харкова і Черкас.

Стосовно цих громадян були складені адміністративні протоколи за ст.46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні порушення.

Туристам-екстремалам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Матеріали справ направлено до суду для прийняття рішення.

Нагадаємо, адміністрація зони відчуження проводить офіційні екскурсії в Чорнобильській зоні і власне станції, а також по відселених містах Прип'ять і Чорнобиль. Самостійне перебування в зоні небезпечне для туристів, оскільки вони можуть отримати велику дозу радіації у разі взаємодії з предметами, рослинами або ґрунтом, і можуть вивезти заражені об'єкти за межі зони, піддаючи зараженню інших людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram