ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський диверсант з "групи підривників" отримав 7 років і 8 місяців в'язниці

Вирок уже набув чинності.

Фото: ssu.gov.ua

Суд засудив до 7 років і 8 місяців позбавлення волі одесита, причетного до підготовки і здійснення терактів у різних регіонах України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в 2015 році чоловік приєднався до диверсійно-терористичної групи, яка діяла на території Одеської та Миколаївської областей. У складі угруповання одесит займався виготовленням вибухових пристроїв для здійснення диверсій.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали учасників угруповання влітку 2015 року. Під час обшуків в одному з гаражних приміщень, що належать диверсантам, правоохоронці вилучили велику кількість зброї і боєприпасів, а також саморобний вибуховий пристрій з електричним детонатором, призначений для здійснення теракту в Миколаєві. За висновком експертів деталі пристрою ідентичні тим, що використовувалися у вибухівці під час здійснення терактів на одеській залізниці в квітні-червні 2015 року.

Приморський районний суд Одеси визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирок набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram