ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала двох чоловіків, які ламали українські сайти DDoS-атаками

Молоді люди "хотіли перевірити" стійкість сайтів до атак.

Кіберполіція встановила особи і затримала двох чоловіків, які здійснювали DDoS-атаки на українські інтернет-ресурси. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Серед ресурсів, які зазнали атак, - один з відомих новинних сайтів Маріуполя і кілька державних навчальних закладів. Таким чином зловмисники намагалися поквитатися зі своїми конкурентами і "перевірити сайти на стійкість".

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний чоловік створив два програмні коди для здійснення DDoS-атак. З їх допомогою він разом зі своїм 21-річним товаришем втручався в роботу Інтернет-порталу. Програма посилала щомиті близько сотні автоматичних запитів на ресурс. У результаті це призвело до відмови від обслуговування новинного порталу.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем розташування ІТ-компанії, де працювали зловмисники. Протягом обшуку вилучено їх комп'ютерне обладнання та мобільні телефони.

Співробітники управління інформаційних технологій і програмування в Східному регіоні провели аналіз файлів, виявлених на їхніх комп'ютерах. Зокрема, на пристроях було виявлено програмне забезпечення, яке використовувалося для здійснення DDOS-атак.

За цим фактом поліція почала кримінальне провадження за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram