ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чорне море увійшов ударний корабель ВМФ Росії "Сєвєроморськ"

Ракетний есмінець зараховують до основної ударної сили ВМФ РФ в далекій морській зоні.

У Чорне море увійшов ударний корабель ВМФ Росії "Сєвєроморськ"
Ркетный эсминец "Североморск" ВМФ России
Фото: twitter.com/YorukIsik

У середу вранці в Черне море увійшов бойовий корабель Північного флоту Російської Федерації ракетний есмінець "Сєвєроморськ" (бортовий номер 619).

Про це повідомив у своєму мікроблозі Twitter морський спотер протоки Босфор Йорук Ізік, опублікувавши відповідні фото.

Великий протичовновий корабель "Сєвєроморськ" з габаритами 163х19 м заклали в Калінінграді влітку 1984 року, 31 рік тому він увійшов до складу ВМФ СРСР. Склад екіпажу - 293 людини. Раніше мав назву "Сімферополь".

Як зазначив у Фейсбуці керівник моніторингового проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко, вперше з часу окупації Криму в чорноморську акваторію увійшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, ніж Чорноморський (десантні кораблі інших флотів РФ постійно використовуються для перевезень з Криму і Новоросійська в Сирію), а корабель, який зараховують до основної ударної сили ВМФ РФ в далекій морській зоні.

Фото: twitter.com/YorukIsik

Фото: twitter.com/YorukIsik

"Моніторингова група "Майдану закордонних справ", Інституту Чорноморських стратегічних досліджень і редакції BlackSeaNews повідомляє про дуже цікаву подію: вранці 9 січня 2019 в Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ - ракетний протичовновий есмінець "Сєвєроморськ" (619), проект "фрегат", за класифікацією НАТО - Udaloy", - написав він.

Нагадаємо, раніше, 6 січня, в акваторію Чорного моря попрямував американський десантний корабель-док USS Fort McHenry.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram