ГоловнаСуспільствоПодії

Автокран без гальм зім'яв 20 автомобілів на бульварі Лесі Українки в Києві (оновлено)

Відкрито кримінальне провадження.

На бульварі Лесі Українки в Києві близько 09:10 сталася масштабна автомобільна аварія. За даними паблік dtp.kiev.ua, автокран без гальм їхав зі спуску і неподалік від бізнес-центру "Парус" протаранив близько 10 автомобілів.

У результаті виникла величезна пробка від станції метро "Печерська" в бік Бессарабського ринку.

За попередніми даними, обійшлося без серйозних потерпілих.

Оновлення 10:30. Прес-служба поліції Києва згодом повідомила, що в результаті аварії пошкоджено 17 автомобілів.

Правоохоронці опитали водія автокрана, який скоїв ДТП. Він підтвердив, що у вантажівки відмовили гальма, але цю інформацію необхідно буде перевірити під час слідства.

У результаті аварії трьом учасникам надано медичну допомогу, одного з них госпіталізували.

Оновлення 13:20. Видання "Інформатор" опублікувало відео з камери спостереження сусіднього будинку, на якому видно, як КамАЗ з неробочими гальмами влетів у автомобілі.

Усі автомобілі рухалися по бульвару Лесі Українки вниз, у напрямку Бессарабського ринку, рух був щільним. КамАЗ рухався по середній смузі, перелаштувався у вільнішу праву і не зміг загальмувати. Основний удар прийняла на себе вантажівка "Газель", яка не перевернулася тільки завдяки сусіднім автомобілям.

Оновлення 20:20. За фактом масштабної ДТП на столичному Печерську за участю автокрана відкрили кримінальне провадження. Про це повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик, передає "112 Україна".

Вона додала, що в результаті інциденту пошкоджено 20 легкових автомобілів і вантажівку, яка протаранила ці транспортні засоби.

"Можемо сказати, що вантажівка належить комунальному підприємству. Будемо перевіряти, з якою метою водій опинився в центрі міста з таким габаритним транспортом. Під час слідства будуть встановлюватися суми збитків, підключатимуться страхові компанії, які повинні будуть відшкодовувати збитки власникам пошкоджених транспортних засобів", - додала Блищик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram