ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала 9 мужчин, що вломилися в квартиру вдови Вороненкова в Києві

Невідомі змінили замки на дверях і зажадали звільнити приміщення.

Поліція затримала 9 мужчин, що вломилися в квартиру вдови Вороненкова в Києві
Фото: facebook.com/maria.maksakova

Поліція затримала 9 підозрюваних в захопленні квартири вдови колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова Марії Максакової в центрі Києва. Про це повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

Інцидент стався ввечері у четвер, 18 жовтня. Група невідомих мужчин, зламавши двері, проникла в квартиру на бульварі Тараса Шевченка в Києві, де проживає вдова Вороненкова. В цей час в квартирі перебували син Максакової і няня.

Невідомі змінили на дверях замки і вимагали звільнити приміщення.

Отримавши повідомлення про захоплення житла, правоохоронці виїхали на місце події.

Надалі 9 осіб, які брали участь у протиправних діях, доставили до Шевченківського райвідділу поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу (самоправство).

У коментарі "Гордону" Максакова сказала, що підозрює в захопленні квартири колишнього начальника відділу Слідчого комітету Одинцовського району Московської області Дениса Панайотова.

"Сьогодні відбулася розв'язка огидної історії з квартирою. Я півтора року судилася з Панайотовим, який вкрав у мене квартиру в Москві. Це скандально звільнений начальник відділу Слідчого комітету Одинцовського району Московської області. Саме його з самого початку я підозрювала у вбивстві Дениса. Панайотов втерся в довіру до Дениса. Наполягав на його переїзді в Україну, говорив, що йому там буде безпечніше. Потім він дав нам ключі від своєї київської квартири і сказав: живіть. При цьому брав непосильно велику оренду - щомісяця $8 тис. У якийсь момент було прийнято рішення, що я перепишу на Панайотова свою квартиру в Москві, а той у відповідь - на мене свою квартиру в Києві. Хоча квартира в Москві в два рази дорожча київської, ми погодилися на такий нерівноцінний обмін. 22 березня 2017 року Панайотову перейшло право власності на мою московську квартиру, а наступного дня Вороненкова застрелили. Панайотов свою частину договору так і не виконав. Я півтора місяця наполягала на тому, що саме у нього був мотив для вбивства", - розповіла Максакова.

За її словами, ця квартира арештована за рішенням суду і будь-які маніпуляції з нею незаконні. "Українське слідство стосовно Панайотова порушило кримінальну справу за статтею "шахрайство". Панайотов на допити не з'являється, ховається від правоохоронних органів України на території РФ. Тому суд заарештував київську квартиру. Незважаючи на це, люди Панайотова зламали замки і заблокували в квартирі мого сина Ваню і його няню", - повідомила співачка.

 Нагадаємо, прокуратура завершила розслідування вбивства Дениса Вороненкова в травні. Підозрювані у вбивстві перебувають під вартою, їх справу розглядатиме суд присяжних.

Вороненкова застрелив кілер 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну в кінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер в лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які нині перебувають в розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram