ГоловнаСуспільствоПодії

Ветерана АТО Ананьєва затримали перед презентацією його книжки в Дніпрі (оновлено)

За даними поліції, затримання пов'язане з інцидентом, який стався в грудні 2016 року в Новомосковську.

Ветеран АТО Валерій Ананьєв затриманий перед презентацією його книжки "Сліди на дорозі", яка мала відбутися в Дніпрі.

Про це Ананьєв повідомив у Facebook.

"Сиджу в наручниках в машині поліції. Прошу у всіх вибачення. Презентації не буде. Везуть у відділення поліції в Новомосковськ", - написав він.

Раніше Ананьєв анонсував 10 презентацій своєї книжки, які повинні були пройти в різних містах України.

На сторінці заходу в Facebook на питання одного з користувачів про те, чи є якась інформація про Валерія, повідомили, що зв'язку з ним немає - "хтось скидає дзвінок, можливо, сам Валерій".

У коментарях до посту Ананьєва музикант Олександр Положинський повідомив, що розмовляв з Валерієм по телефону. Той розповів, що його затримали за старою справою, яку відновили сьогодні. Наручники зняли.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в бібліотеці, де повинна була відбутися презентація книжки про війну на Донбасі, зібралися близько 200 осіб. Обурені люди обговорюють можливість їхати на допомогу Ананьєву в відділення поліції в Новомосковську. Що саме закидають колишньому десантникові правоохоронці, наразі не відомо.

Оновлення. Валерія Ананьєва 10 вересня затримали і доставили у відділення поліції"... для проведення слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 122". Про це повідомила речник Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська, повідомляє РБК-Україна.

Як повідомили, мова йде про інцидент, який стався в грудні 2016 року в Новомосковську.

Відзначимо, стаття 122 КК передбачає умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину.

Ч. 2 статті передбачає вчинення тих самих дії з метою залякування потерпілого або його родичів чи примусу до певних дій. Цей злочин карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.

"Він не співпрацював з органами слідства. Ми працювали з його адвокатом, неодноразово говорили, що йому необхідно з'явитися до слідчого, проте він ігнорував це. Зараз за постановою суду він затриманий і доставлений у відділення поліції", - повідомила Старчевська.

За її словами, завтра, 11 вересня, відбудеться засідання суду щодо обрання Ананьєву запобіжного заходу.

Однак дату суду, за постановою якого Ананьєва затримали, в поліції назвати відмовилися. Також не повідомили, чи перебував Ананьєв в розшуку.

Водночас  адвокат Масі Найєм повідомив, що у Ананьєва вже є адвокат.

Оновлення 22:50. У прес-службі обласної поліції повідомили, що Валерія Ананьєва затримала поліція Дніпропетровської області в рамках розслідування кримінального провадження про побиття людини, повідомляє 5 канал.

"Так, його доставили у відділення поліції. Під час проведення слідчих дій в кримінальному провадженні за ч.2 ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Пан Ананьєв прекрасно знає причину затримання. Його доставили до відділку для проведення слідчих дій у кримінальному провадженні. У нас є рішення суду, зараз його знайомлять з усіма документами", - розповіли в прес-службі поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram