ГоловнаСуспільствоЖиття

Оголошена в розшук нарколог у справі Зайцевої може перебувати в "ЛНР", - суд

Адвокат потерпілих спробувала залучити до справи нового експерта.

Судово-медичний експерт Олена Федірко, яка брала аналізи в підозрюваної в смертельній ДТП у жовтні 2017 року Олени Зайцевої, в результаті якої загинули 6 осіб, імовірно, перебуває на непідконтрольній Україні території. Про це сьогодні, 11 вересня, під час чергового судового засідання повідомив суддя Віктор Попрас із посиланням на Національну поліцію, пише "Харків Тудей".

Експерт у цей час може перебувати в м. Стаханов Луганської області, на території так званої "ЛНР", де проживає її хвора матір.

За словами поліцейських, про те, що розшукувана експерт перебуває на непідконтрольній території, правоохоронці дізналися від сусідів.

"Поліція виконає рішення суду, ініційоване Харківською обласною прокуратурою, про доставлення на судове засідання громадянки Федірко", - повідомили журналістів у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

На сьогоднішньому засіданні адвокат потерпілих Лариса Матвєєва попросила, щоб експертом у справі виступив Сергій Шум - директор "Українського моніторингового та медцентру наркотиків і алкоголю МОЗ України". В такому разі не доведеться розшукувати зниклу Федірко на непідконтрольних територіях. Адвокат Зайцевої висловив заперечення проти залучення альтернативного експерта.

Нагадаємо, звільнену з роботи Федірко суд намагався викликати для надання свідчень, а після її неявки прокуратура дала поліції доручення про доставку свідка до суду.

Про звільнення Федірко з місця роботи стало відомо після того, як вона не з'явилася на засідання суду 18 червня. Оскільки саме Федірко першою оглядала Зайцеву після ДТП і встановила наявність в її крові слідів опіатів. Її свідчення і медичні висновки багато в чому мали вирішальне значення для розслідування справи і для громадського резонансу.

Повторна експертиза, проведена через кілька місяців після аварії, не виявила в крові Зайцевої слідів опіатів - як з'ясувалося, біологічних зразків, узятих у жовтні, виявилося недостатньо для повноцінної перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram