ГоловнаСуспільствоЖиття

Польські митники почали "тихий страйк" на кордоні з Україною

Поляки вимагають підвищення зарплат і повернення до попередньої пенсійної системи.

Польські митники почали "тихий страйк" на кордоні з Україною
Фото: EPA/UPG

Польські прикордонні органи з 7 вересня розпочали так званий "тихий страйк", який передбачає сповільнену перевірку на кордоні і призводить до зростання черг під час перетину кордону.

Про це інформує Посольство України в Польщі.

"За інформацією профспілкового комітету Митної служби Польщі, сьогодні 7 вересня 2018 року, польські митники почали так званий "тихий страйк", який може призвести до збільшення черг і тривалості проходження митних процедур під час перетиня українсько-польського державного кордону в автомобільних і піших пунктах пропуску", - інформує посольство України в РП.

Українська дипустанова у Варшаві просить це врахувати під час планування подорожей до Польщі.

Про причини "страйку" не повідомляється.

За неофіційною інформацією українських прикордонників, уповільнення роботи польських служб на кордоні спостерігається вже протягом останніх кількох днів, передає Укрінформ.

Наприкінці серпня профспілкові організації, підпорядковані Міністерству внутрішніх справ Польщі, надіслали листи 50 різним адресатам (керівникам аеропортів, пасажирських і вантажних перевізників тощо) з попередженням про те, що можуть мати місце елементи "італійського страйку" на зовнішніх кордонах РП, якщо профспілки і профільне міністерство не домовляться. У листі профспілки силових структур попереджають, що впровадження елементів "італійського страйку" у вигляді дуже детальної та поглибленої перевірки на прикордонних пунктах може призвести до зростання черг на кордонах Польщі з іншими країнами.

Протест польських силовиків, зокрема прикордонників, триває вже кілька місяців. Вони вимагають підвищення зарплат і повернення до попередньої пенсійної системи. Переговори з цього питання профспілок та керівництва МВС тривають з березня, однак не дали жодних результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram