ГоловнаСуспільствоПодії

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську

Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря"

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську
Фото: Ганна Якуніна

Головне управління Національної поліції в Криму і Севастополі 4 вересня відкрило кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську.

Про це повідомила прес-служба кримської прокуратури.

3 вересня прикордонники за допомогою хімічного детектора зафіксували перевищення вмісту токсичної хімічної речовини в атмосферному повітрі в районі села Преображенка Каланчацького району Херсонської області.

Наступного дня поліція почала розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря.

Поліцейські допитують свідків, скеровують запити в компетентні органи про наявність можливих джерел забруднення, а також у медичні установи за фактом скарг громадян на погіршення стану здоров'я.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. За попередніми висновками, йдеться про сірчистий ангідрид, який виділяється з пересохлого кислотонакопичувача заводу "Кримський титан", розташованого недалеко від Армянська. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів стали спека і тривала відсутність опадів.

Однак за даними української розвідки, причиною кислотних викидів в Армянську могло стати влучення снарядів у технологічні ємності "Кримського титану" під час навчань російських військових, які проходили 13-19 серпня в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів.

Зараз роботу заводу призупинено, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "з профілактичною метою" відправляють на відпочинок у кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram