ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім "торнадівцям" за бунт у СІЗО

Співробітників СІЗО, які допомагали бунтівникам, узяли під варту.

Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім "торнадівцям" за бунт у СІЗО
Фото: стоп-кадр видео

Прокуратура повідомила про підозру колишньому командиру і трьом колишнім бійцям спецроти "Торнадо", а також двом співробітникам Лук'янівського слідчого ізолятора в організації масових заворушень 9 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що екс-командир роти є організатором заворушень. Під його керівництвом організована злочинна група з числа ув'язнених екс-бійців "Торнадо" за сприяння працівників СІЗО організувала масові заворушення, які супроводжувалися підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя.

Їх підозрюють також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковані як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство співробітників правоохоронних органів.

Стосовно підозрюваних працівників СІЗО слідчим суддею Печерського районного суду Києва обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У цей час досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 9 серпня поліція почала розслідувати напад засуджених колишніх бійців спецроти міліції "Торнадо" на правоохоронців під час заворушень у Лук'янівському СІЗО. Прокуратура вилучила в камерах колишніх бійців спецроти в СІЗО 22 пляшки з алкоголем, 28 ножів, мачете, кувалду, саморобні вибухові пристрої і манікюрні ножиці.

У квітні 2017 року Оболонський райсуд Києва засудив вісьмох колишніх бійців роти міліції "Торнадо" до позбавлення волі на термін від восьми до 11 років і ще чотирьох - до п'яти років умовно. "Торнадівців" визнали винними у викраденні людей, автотранспорту, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникнення в житло та інших злочинах. При цьому з усіх підсудних суд зняв звинувачення в створенні злочинної організації.

Пізніше 11 з 12 засуджених "торнадівців" оскаржили свої вироки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram