ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький суд дав умовний термін водієві, що сп’яну розбив 7 авто

Євген Пастухов визнав свою провину й отримав мінімальне покарання.

Запорізький суд дав умовний термін водієві, що сп’яну розбив 7 авто
Фото: inform.zp.ua

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя ухвалив вирок у справі про масштабну ДТП в Запоріжжі 10 травня цього року. Євген Пастухов за кермом Lexus у стані алкогольного сп'яніння вчинив зіткнення з кількома автомобілями і був затриманий на місці ДТП. Як повідомляє міський сайт 061.ua, Пастухов отримав умовний термін.

Суд аргументував своє рішення тим, що Пастухов визнав свою провину. Сторона обвинувачення просила призначити водієві мінімальне покарання, передбачене санкцією статті, незважаючи на обтяжувальні обставини та наявність постраждалих. Суд задовольнив вимогу прокурора і призначив Пастухову покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання на рік.

Таким чином Пастухова звільнено від покарання у разі, якщо протягом року не скоїть нового злочину.

У рамках адміністративного покарання за кермування в стані алкогольного сп'яніння Пастухова на рік позбавили водійських прав і призначили штраф 10 200 гривень. Пастухов оплатив і проведення експертиз - 6000 гривень.

10 травня в Запоріжжі внаслідок аварії за участю 7 авто одна людина дістала перелом хребта. Сам Пастухов, що гнав центральним проспектом перевищуючи швидкість, сигналячи, перелаштовуючись з ряду в ряд, - не постраждав.

Нагадаємо, у Запорізькій області поліція заарештувала водія вантажівки, що влетіла в мікроавтобус із людьми, внаслідок чого загинули 7 чоловік. Як з'ясувалося в ході розслідування, водій мікроавтобуса не мав ліцензії на пасажирські перевезення.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram