ГоловнаСуспільствоВійна

Батальйон "Донбас" відкинув звинувачення у військових злочинах

Добровольці звинуватили авторів доповіді ООН у необ'єктивності.        

Добровольці батальону "Донбас" звинувачують Управління комісара ООН з прав людини в упередженості й необ'єктивності при підготовці звіту про порушення прав людини під час боїв за Іловайськ у серпні 2014 року.

"Перші бої за Іловайськ почалися 4 серпня. Там брали участь батальйон "Кривбас" і Збройні сили України. Однак у звіті вказується, що це все сталося тільки 10 серпня і батальйон "Кривбас" там не згадується. Перший невдалий штурм Іловайська - батальйони "Донбас" і "Шахтарськ", але чомусь забуто про ЗСУ та полк "Азов". Школа №14 була зайнята не 18-19 серпня, а в ніч з 16 на 17 серпня", - розповів командир батальйону Анатолій Виногродський на прес-конференції у вівторок.

Також, за словами Виногродського, у звіті наведено інформацію про нібито катування і нелюдське ставлення українських добровольців до місцевих мешканців, проте насправді таких фактів не було.

За його словами, автори звіту до бійців батальйону "Донбас" по інформацію не зверталися.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала факти вбивства цивільних осіб під час подій під Іловайськом (Донецька область)  2014 року, вбивство українських військовослужбовців після того, як вони здалися і були беззбройні, а також випадки застосування тортур.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram