ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну російського підручника і художньої книги

Тексти для перекладу англійською містили грубі історичні помилки.

Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну російського підручника і художньої книги
Фото: proza.ru

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в Україну підручника "Англійська мова для школярів і абітурієнтів: топіки, вправи, діалоги" та книги "Шпигунки. 12 жінок, які ризикнули всім".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відмова на ввезення підручника базується на експертизі Держкомтелерадіо: в підручнику М. Гацкевича з англійської мови в текстах для перекладу з англійської стверджується, що Київ був столицею Росії, а також фальсифікуються інші історичні факти. Експерти вважають ці "історичні помилки" проявом пропагандистських маніпулятивних технологій держави-агресора.

Крім того, в книзі "Шпигунки. 12 жінок, які ризикнули всім", на ввезення якої Держкомтелерадіо не дав дозволу ТОВ "Якабу Трейд", присутні ознаки пропаганди держави-агресора, зокрема її силових структур.

На цей момент у переліку заборонених для ввезення в Україну книг 63 видання.

Нагадаємо, раніше Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну книги гумориста Михайла Задорнова, Валентина Гнатюка і Юлії Гнатюк "Руни Віщого Олега" і ще три російські видання.

З травня 2017 року до липня нинішнього року Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення в Україну майже 17,5 тисячі найменувань російської друкованої продукції, але відмовив у ввезенні 210,5 тис. примірників видань антиукраїнського змісту. У березні 2018 року Комітет розпочав конфісковувати російські видання, ввезені без дозволу, і штрафувати тих, хто їх ввозить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram