ГоловнаСуспільствоПодії

Жителю Києва дали три роки за крадіжку 11 трояндових кущів вартістю 258 гривень

Його каяття визнали фальшивим.

Жителю Києва дали три роки за крадіжку 11 трояндових кущів вартістю 258 гривень
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва 31 липня засудив до 3 років і 3 місяців позбавлення волі місцевого жителя, який у 2015 році вкрав 11 кущів троянд у парку "Нивки", чим завдав комунальному підприємству з утримання зелених насаджень Шевченківського району збиток у розмірі 258 гривень 50 копійок.

Вирок оприлюднено в судовому реєстрі.

У грудні 2016 року Шевченківський районний суд Києва визнав затриманого винним за ч.3 ст.15, ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу і засудив до 4 років в'язниці умовно, в тому числі через щире розкаяння підсудного.

Прокуратура подала скаргу на цей вирок, оскільки, на її думку, суд першої інстанції не врахував, що обвинувачений був раніше двічі судимий і має антисоціальну поведінку.

Апеляційний суд погодився з доводами прокуратури і скасував вирок першої інстанції, оскільки вважав нещирим каяття злочинця, враховуючи його затримання на місці злочину. "Таким чином, на думку колегії суддів, викладені обставини свідчать про неможливість виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів без реального відбування ним покарання у вигляді позбавлення волі", - сказано у вироку суду.

Суд вирішив призначати підсудному 3 роки і 3 місяці позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений у Верховному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram