ГоловнаСуспільствоЖиття

У КМДА нагадали про подорожчання проїзду в Києві з 14 липня

Разовий квиток буде коштувати 8 гривень.

У КМДА нагадали про подорожчання проїзду в Києві з 14 липня
Фото: Макс Требухов

З 14 липня в Києві встановлюються нові тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та в міській електричці.

Відповідне розпорядження підписав мер Києва Володимир Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з документом, у разі придбання жетона для проїзду в метро або разового квитка для проїзду в наземному транспорті пасажири платитимуть за одну поїздку 8 грн.

Пасажири, які регулярно їздять громадським транспортом і користуються системою поповнення безконтактних карток, зможуть платити за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (в разі одноразового придбання 50 поїздок). Разовий квиток буде коштувати 8 грн.

Термін дії безконтактної картки збільшується з 6 до 12 місяців і буде обчислюватися не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання. Кількість поїздок, одноразово придбаних на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць, а загальна кількість таких поїздок не може перевищувати 100 одиниць.

Пасажири, які користуються місячними проїзними квитками будуть платити за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому в місячних проїзних квитках на наземні види транспорту і міську електричку кількість поїздок буде залишатися необмеженою.

Вартість проїзного квитка на один календарний місяць в наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) становитиме 390 грн, а в метрополітені - 610 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) - 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) - 670 грн.

У КП "Київський метрополітен" вводяться нові проїзні квитки, які будуть використовуватися з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) і 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).

Згідно з розпорядженням, збережено пільги на проїзд в громадському транспорті для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

Попереднє підвищення проїзду в столичному громадському транспорті відбулося 15 липня 2017 року. Вартість поїздки в метро зросла до 5 гривень замість колишніх 4 гривень, а в наземному транспорті - до 4 гривень замість 3 гривень. Разовий квиток на міську електричку почав коштувати 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram