ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила дві справи через інцидент з автомобілем Пинзеника в Києві

Одну - за фактом ДТП, другу - за хуліганство.

Поліція порушила дві справи через інцидент з автомобілем Пинзеника в Києві
Фото: dt.ua

Інцидент з автомобілем нардепа Павла Пинзеника на акції "євробляхерів" 12 липня розслідуватимуть за двома статтями Кримінального кодексу.

Про це в п'ятницю, 13 липня, повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві.

Автомобіль Toyota Land Cruiser з Пинзеником виїжджав з двору будівлі комітетів Верховної Ради, але на розі Інститутської та Садової його заблокували учасники акції за легалізацію автомобілів на єврономерах. "Мітингувальники кинулися на машину. Почали бити по склу кулаками, ногами, розбили заднє скло, кидалися на автомобіль. Кидалися якимсь камінням. Заблокували автомобіль. Були оточені співробітниками поліції", - так описував інцидент Пинзеник у коментарі LB.ua.

Під час блокування один протестувальник отримав травму ноги, його госпіталізували, в той час як інший розбив заднє вікно машини. Його затримали і встановили особу. Це житель Києва 1991 року народження.

У зв'язку з цією подією поліція розслідуватиме як факт ДТП (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу), так і хуліганські дії учасника акції протесту (ст. 286 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, що в останні кілька днів у центрі Києва мітингували власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які вимагають знизити митні платежі. У п'ятницю, 13 липня, парламент прийняв у першому читанні рішення, яке дозволить здешевити імпорт автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram