ГоловнаСуспільствоЖиття

У мерії Черкас і в низки місцевих забудовників провели обшуки

Триває досудове розслідування.

У мерії Черкас і в низки місцевих забудовників провели обшуки
Фото: chk.gp.gov.ua

Правоохоронці провели обшуки в Черкаській міській раді, а також у низки місцевих компаній-забудовників.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Черкаської області.

Обшуки проводили в рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Черкаської міської ради, які в інтересах забудовників не перевірили достовірність поданих ними даних про вартість будівництва.

У результаті це призвело до заниження розміру пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста для замовників будівництва, і ненадходження до міського бюджету значної суми коштів.

Відзначають, що правоохоронці провели обшуки в профільних департаментах міськради і в низки суб'єктів госпдіяльності. Під час слідчих дій вилучили фінансово-господарську документацію, в тому числі з будівництва об'єктів житлової забудови, для подальших експертних досліджень і встановлення обставин вчинення кримінального злочину.

Фото: chk.gp.gov.ua

Фото: chk.gp.gov.ua

У кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.364 КК, триває досудове розслідування.

"Слідчі та процесуальні керівники вживають заходів для всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин справи, в тому числі встановлення повного кола осіб, причетних до злочину", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, на початку червня прокуратура повідомила про підозру заступнику мера Черкас і начальника одного з департаментів міської ради в розтраті понад 3 млн гривень держкоштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram