ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну не пустили російського актора, який знімався в серіалі про Поклонську

2015 року Антон Макарський незаконно відвідав анексований Крим.

В Україну не пустили російського актора, який знімався в серіалі про Поклонську
Антон Макарский
Фото: kino-teatr.ru

Українські прикордонники не пустили на територію країни з Молдови російського актора Антона Макарського, який порушив правила в'їзду на тимчасово окуповану територію і відвідав анексований Крим, порушивши українське законодавство.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Учора прикордонники Білгород-Дністровського загону в пункті пропуску "Маяки" виявили громадянина РФ Макарського А. Під час прикордонного контролю щодо нього виконано доручення одного з правоохоронних органів України та встановлено, що у 2015 році він незаконно відвідував територію АР Крим. На півострів росіянин їздив брати участь у зйомках пропагандистського серіалу на замовлення одного з телеканалів РФ і, звичайно, незаконно перетнув держкордон України в закритих пунктах пропуску на тимчасово окупованій території", - йдеться в повідомленні.

Макарському також заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

Як відомо, 2015 року Макарський незаконно відвідував Крим, за що був внесений до списку сайту "Миротворець". Тоді в Ялті і Сімферополі він брав участь в зйомках пропагандистського серіалу "Кримська сакура", який розповідає про юні роки колаборанта Наталії Поклонської, колишнього "прокурора", а нині депутата Держдуми РФ.

За даними Держприкордонслужби, на цей час з'ясовано імена майже 3 тис. осіб, які незаконно перебували на тимчасово окупованій території Криму. Проти майже 130 іноземців з-поміж діячів культури і мистецтва, які незаконно відвідували Крим, ухвалено рішення заборонити в'їзд в Україну.

Нагадаємо, раніше прикордонники не пустили в Україну громадянина Великобританії Джона Воррена, який веде на російському телеканалі НТВ кулінарну програму "Поедем, поедим". Як з'ясувалося, 2015 року він порушив законодавство України, незаконно відвідавши тимчасово окуповану територію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram