ГоловнаПолітика

Гройсман заборонив міністрам вести переговори з Росією, оминаючи МЗС

"Ніхто з вас не має мандата вести розмову з країною-агресором і ворогом нашим".

Гройсман заборонив міністрам вести переговори з Росією, оминаючи МЗС
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заборонив членам Кабінету Міністрів вести будь-які переговори з Росією, оминаючи Міністерство закордонних справ України.

Під час засідання уряду в середу він запитав у міністра енергетики Ігоря Насалика про лист "Росатому", який напередодні з'явився в ЗМІ.

Міністр у відповідь сказав, що інформація на "Українській правді" - фейк.

"Міністерство не відновлює співпраці [зі створення ядерного заводу], а повністю завершує співпрацю. Всю інформацію розміщено на сайті Міністерства енергетики та вугілля", - сказав Насалик.

Гройсман після цього сказав, що члени уряду повинні більш оперативно реагувати на появу таких фейків.

"По-друге, ніхто з вас не має мандата вести розмову з країною-агресором і ворогом нашим. Не ми на них нападали, а вони на нас. Але вони про це будуть шкодувати дуже довго. Усі такі речі координувати з Міністерство закордонних справ і діяти тільки в рамках директив і мандатів, які надає уряд", - сказав він.

Насалик після цього сказав, що лист "Росатому" було відправлено через МЗС, а не напряму.

Нагадаємо, у вівторок, 10 липня, "Українська правда" опублікувала лист за підписом міністра Ігоря Насалика на адресу першого заступника гендиректора "Росатому" Кирила Комарова. У ньому йшлося про необхідність відновити спільне з російським "ТВЕЛ" будівництво в Україні заводу для виробництва ядерного палива.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили, що це підробка. На сайті МЕРТ є інший лист "Росатому", в якому дійсно запропоновано провести переговори з приводу ТВЕЛ. Але, стверджує міністерство, вони мали стосуватися не відновлення співпраці, а тристороннього обговорення питання викупу китайською China Nuclear Energy Industry Corporation (CNEIC) російської частки в проекті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram