ГоловнаПолітика

СБУ і "Антонов" підписали меморандум про обмін даними про кібератаки

Сайт ДП "Антонов" неодноразово піддавався атакам хакерів.

СБУ і "Антонов" підписали меморандум про обмін даними про кібератаки
Фото: AndreyPopovDepositphotos

Служба безпеки України і державне підприємство "Антонов" підписали меморандум про спільну роботу над системою кібербезпеки.

Про це інформує прес-центр СБУ. "Документ повинен забезпечити обмін в режимі реального часу технологічними даними про кіберінціденти з використанням платформи MISP-UA. Фахівці спецслужби впевнені, що дані з MISP-UA сприятимуть підвищенню захищеності державного підприємства стратегічного значення і ефективного реагування з боку СБУ та інших суб'єктів забезпечення кібербезпеки на атаки високого ступеня складності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що система збору та обробки інформації про інциденти кібербезпеки на базі платформи MISP була створена співробітниками Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ.

Фахівці Служби повідомляють, що платформа використовується для забезпечення кібербезпеки і обміну технічними даними у всьому світі, в тому числі основними міжнародними суб'єктами у сфері кібербезпеки - FIRST, CIRCL, CiviCERT і NATO NCI Agency.

Як повідомлялося, сайт ДП "Антонов" неодноразово піддавався атакам хакерів. Зокрема, в січні на сайті "Антонова" з'явився так званий "відкритий лист", в якому підприємство нібито звинуватило уряд в ускладненні роботи і ненаданні належної підтримки.

У квітні на сайті "Антонова" з'явилося повідомлення, в якому говорилося про занепад підприємства після його входження в "Укроборонпром". "Антонов" заявив, що сайт зламали хакери і повідомлення, які можуть поширюватися з сайту www.antonov.com з 19 квітня, вважаються недійсними і помилковими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram