ГоловнаПолітика

Протистояння Росії стане головною темою саміту НАТО

Важливим пунктом саміту стануть способи посилення НАТО для протистояння сучасним викликам.

Протистояння Росії стане головною темою саміту НАТО
Фото: пресс-служба президента

Протистояння РФ і посилення НАТО стануть основними темами обговорення на саміті НАТО, який пройде завтра, 11 липня. Про це сказала посол США в Україні Марі Йованович, передає LIGA.net.

За словами Йованович, темою для обговорення, перш за все, будуть зусилля РФ розколоти демократичні країни.

"Завтра ми багато про це почуємо і про те, як НАТО збирається протистояти цьому", - сказала вона. Крім того, важливим пунктом саміту стануть способи посилення НАТО для протистояння сучасним викликам.

"Дуже важливо, щоб усі члени Альянсу серйозно поставилися до необхідності збільшити витрати на оборону", - зазначила посол, нагадавши, що торік витрати на оборону зросли на $7 млрд і ці гроші вкладаються в нові сили і заходи НАТО.

Голова представництва НАТО в Україні Олександр Винников назвав пріоритети обговорення на саміті і подальшої роботи Альянсу: посилення та модернізація НАТО, протистояння тероризму, посилення співпраці між Альянсом і ЄС. Також стало відомо, що кілька годин тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова Євроради Дональд Туск і генсек НАТО Єнс Столтенберг підписали декларацію про співпрацю між НАТО і ЄС. 9 липня голова представництва України при Альянсі Вадим Пристайко повідомив, що Україна оминула спротив і блокування Угорщиною участі в саміті НАТО - і засідання пройде спільно з Грузією в Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram