ГоловнаПолітика

Питання про повернення Росії в G7 поки що не розглядається, - посол Канади

"Переговори не ведуться, тому що немає консенсусу".

Питання про повернення Росії в G7 поки що не розглядається, - посол Канади
Роман Ващук
Фото: mil.gov.ua

Питання про повернення Росії в "Велику сімку" зараз не розглядається.

Про це повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук.

"Переговори не ведуться, тому що немає консенсусу. Інші партнери сказали, що не передбачають повернення Росії. Люди можуть мати ідеї імпульсивні чи ні на цей рахунок, але в цей час це не розглядається", - сказав Ващук.

Як повідомлялося, перед самітом лідерів G7 в червні президент США Дональд Трамп заявив, що G7 повинна дозволити Росії повернутися за переговорний стіл.

Після саміту він пояснив, що на засіданнях багато часу присвячено обговоренню Росії без її участі, і, якби вона була за переговорним столом, питання України і Сирії можна було б обговорювати безпосередньо з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, в 2014 році через агресію Росії проти України учасники G8 прийняли рішення не їхати на черговий саміт у Сочі, провівши його в Брюсселі без участі Росії. Таким чином, формат "Великої вісімки" скоротився до G7.

Група семи (G7) - об'єднання економічно розвинених країн, до якого входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. У форматі "сімки" організація існувала в 1976-1997 роки. Після приєднання Росії об'єднання отримало назву Група восьми G8.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram