ГоловнаСвіт

Трамп пояснив, чому запропонував повернути Росію в G7

"Якби Путін був на самітах, то можна було б обговорити з ним ситуацію в Сирії й Україні".

Трамп пояснив, чому запропонував повернути Росію в G7
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пояснив, чому виступив за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю Fox News.

На думку Трампа, оскільки значна частина часу на самітах присвячена обговоренню Росії, було б логічно, щоб на зустрічі були її представники.

"Ви знаєте, ми витрачаємо, напевно, 25% нашого часу, говорячи про Росію, і я сказав, хіба не було б краще, якби вони були тут. Я не за Росію. Я за Сполучені Штати", - сказав Трамп.

Він також зазначив, що якби Володимир Путін був на самітах G7, то вони всі мали б змогу обговорити з ним ситуацію в Сирії й Україні.

"Як приклад, я скажу вам, якби він був на цій зустрічі, я міг би попросити його зробити те, що добре для світу, що добре для країни, добре для нього", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, напередодні саміту G7 президент Трамп закликав повернути Росію до складу "Великої вісімки". Пізніше голову Білого дому підтримав італійський прем'єр Джозеппе Конте. 2014 року через агресію Росії проти України учасники G8 прийняли рішення не їхати на черговий саміт у Сочі, провівши його в Брюсселі без участі Росії. Так формат "Великої вісімки" скоротився до G7.

Група семи (G7) - об'єднання економічно розвинених країн, до якого входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. У форматі "сімки" організація існувала в 1976-1997 роках. Після приєднання Росії об'єднання отримало назву "Група восьми G8".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram