ГоловнаПолітика

Новий прем'єр Італії згоден з Трампом, що Росію треба повернути в G8

Джузеппе Конте вважає, що це в інтересах усіх.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що згоден з ідеєю президента США Дональда Трампа про повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії.

"Я згоден з президентом Дональдом Трампом. Росія повинна повернутися в G8. Це в інтересах усіх", - написав Конте в твіттері.

Трамп заявив у п'ятницю перед тим, як вирушити в Канаду на саміт G7, що виступає за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії.

У 2014 році через агресію Росії проти України учасники G8 прийняли рішення не їхати на черговий саміт у Сочі, провівши його в Брюсселі без участі Росії. Таким чином, формат "Великої вісімки" скоротився до G7.

Група семи (G7) - об'єднання економічно розвинених країн, до якого входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. У форматі "сімки" організація існувала в 1976-1997 роках. Після приєднання Росії об'єднання отримало назву Група восьми G8.

У п'ятницю в місті Ла Мальбе (провінція Квебек, Канада) відкриється саміт G7.

Напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що не бачить у доступному для огляду майбутньому можливостей повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram