ГоловнаПолітика

Вілкул, Колесніков і Дунаєв не прийняли подання ГПУ, - Парубій

Спікер парламенту вважає, що депутати вирішили затягнути процес.

Вілкул, Колесніков і Дунаєв не прийняли подання ГПУ, - Парубій
Андрей Парубий
Фото: EPA/UPG

Нардепи від Опозиційного блоку Олександр Вілкул, Дмитро Колєсніков і Сергій Дунаєв свідомо зволікають із наданням пояснень в інкримінованих їм злочинах, щоб Верховна Рада не змогла найближчим часом зняти з них недоторканність, заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

За словами Парубія, в день внесення подань він запропонував депутатам , згідно з регламентом, надати свої письмові пояснення, без яких профільний комітет не може розглянути їхні питання, а Рада - проголосувати за зняття недоторканності.

Але як зазначив спікер, нардепів не було на робочих місцях, а їхні помічники відмовилися отримувати документи.

"Це така методика: не брати подання, не бути на робочих місцях і помічникам дати доручення не брати їх. І потім аргументувати, що нібито вони не були ознайомлені", - сказав Парубій на засіданні парламенту.

У зв'язку із цим спікер на засіданні парламенту повідомив Вілкула, Колеснікова і Дунаєва, що вони можуть отримати копії подань у виконувача обов'язків керівника апарату Ради Петра Боднара або у своїх поштових скриньках.

Нагадаємо, 15 травня Генпрокуратура внесла подання на Дунаєва, через 10 днів - на Вілкула і Колеснікова.

6 червня профільний регламентний комітет ВР відмовився розглядати подання на нардепа Дунаєва, оскільки Парубій не передав депутату копії подання і той не зміг надати передбачені процедурою пояснення.

Подання на Вілкула і Колеснікова комітет поки що не розглядав.

Наступний пленарний тиждень у Раді пройде 19-22 червня, в липні передбачено ще два пленарні тижні, після чого депутати розійдуться на літні канікули до осені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram