ГоловнаСвіт

Напередодні ЧС-2018 почалася кампанія проти переслідування ЗМІ в Росії

"З благословення Кремля гра влади проти журналістів ведеться за порожніх трибун".

Напередодні відкриття в Росії Чемпіонату світу з футболу "Репортери без кордонів" розпочали кампанію із привертання уваги до проблеми переслідування журналістів та обмеження свободи ЗМІ в РФ.

Фото: rsf.org

Напередодні чемпіонату світу з футболу організація створила в Парижі інсталяцію у вигляді футбольного поля з фотографіями семи журналістів, які заарештовані або відбувають покарання у російських колоніях.

"Ще ніколи з моменту краху СРСР в 1991 році така кількість журналістів - як штатних, так і інтернет-блогерів - не перебували у в'язниці", - наголошується в прес-релізі організації.

Мова йде про ростовського журналіста і видавця газети "Уполномочен заявить" Олександра Толмачова, засновника сайту "БлогСочи" Олександра Валова, кореспондента РБК Олександра Соколова, головного редактора калінінградської газети "Новые Колеса" Ігоря Руднікова, блогера Олексія Кунгурова, редактора алуштинського видання "Твоя газета" Олексія Назімова і журналіста "Кавказского узла" Жалауді Герієва.

"Щонайменше 34 журналісти було вбито з часу приходу Володимира Путіна до влади. У більшості випадків слідство не дало результатів, а замовники так і не були встановлені. У Чечні та анексованому в 2014 році Криму ніякі правила просто взагалі не дотримуються: у цих регіонах з благословення Кремля гра влади проти журналістів ведеться за порожніх трибун", - зазначають "Репортери без кордонів".

У прес-релізі "Репортерів без кордонів" наголошується, що кампанія триватиме кілька тижнів. Активісти хочуть не допустити, щоб російська влада скористалися такою значущою подією, як чемпіонат світу, для "маскування" занепаду свободи слова в Росії.

Раніше повідомлялося, що напередодні ЧС-2018 президент Росії Володимир Путін потрапив на обкладинку Charlie Hebdo. На ній Путін сидить на танку, ствол якого спрямований на ворота з воротарем. Підпис до малюнку говорить: "Росіяни, вперед".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram