ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух сильно схуд, його здоров'я погіршується, - адвокат

Активіст втратив 30 кг ваги.

Балух сильно схуд, його здоров'я погіршується, - адвокат
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Український активіст Володимир Балух, який у Криму оголосив голодування проти незаконних судових переслідувань, схуд, його стан погіршився.

Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе після засідання підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму, передає "Крим.Реалії".

Вона підкреслила, що Балух не має наміру припиняти свій протест.

"Володимир продовжує своє голодування в тому самому форматі. Стан його здоров'я не покращується. Сьогодні ми з ним зустрінемося в ІТТ, і він розповість про подальші свої дії в плані голодування", - повідомила вона.

За словами Дінзе, за час голодування Балух втратив 30 кг ваги.

На фото із залу суду видно, що Балух сильно схуд.

Фото: facebook.com/zair.smedlya

Фото: facebook.com/zair.smedlya

На засіданні в п'ятницю, 22 червня, суд допитав Балуха про його стосунки з начальником Роздольненського ІТТ Валерієм Ткаченком.

"Балух докладно розповів про те, як "потерпілий" протягом довгого періоду часу принижував його і ображав за національною ознакою, як неодноразово застосовував до Балуха фізичне насильство. Сьогодні ми практично закінчили розгляд кримінальної справи", - розповіла адвокат.

Наступне засідання відбудеться 2 липня о 15:00. На ньому заплановано дебати сторін.

Нагадаємо, 15 червня суд Криму продовжив арешт Балуха на два місяці. У будівлі суду йому стало погано, до нього приїжджала "швидка". Повідомляли, що йому зробили укол, але його стан не покращився.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники російської спецслужби стверджували, що нібито знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Окупаційний суд визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram