ГоловнаСуспільствоЖиття

У київському ботсаду презентували "Парк корупції" зі 100-метровим "золотим батоном"

За допомогою шолома віртуальної реальності відвідувачі зможуть "провести обшук" і "заарештувати" підозрюваного.

У київському ботсаду презентували "Парк корупції" зі 100-метровим "золотим батоном"
Фото: facebook.com/grestodorchuk

У Національному ботанічному саду ім. Гришка в Києві презентували проект "Парк корупції", який було профінансовано Європейським Союзом.

Про це повідомляють "Українські Новини".

Зокрема, організатори проекту представили журналістам першу конструкцію - 100-метровий надувний золотий батон.

Усього в парку буде розміщено дев'ять таких надувних наметів загальною площею 700 кв. м, а також інтерактивні зони, зімбабвійські трильйони, український бурштин і інші експонати.

Відзначають, що цей проект покликаний привернути увагу широкої аудиторії до проблеми корупції та в освітньо-розважальному форматі розповісти про корупцію, її історії та про успішні кейси боротьби з нею.

Відвідувачі також зможуть дізнатися найяскравіші приклади боротьби з корупцією в світі і як працюють антикорупційні органи, за допомогою шолома віртуальної реальності опинитися в кімнаті, де необхідно провести обшук, знайти докази корупції і заарештувати підозрюваного, а також побачити вилучені спеціальними антикорупційним органами артефакти: автомобіль, який існує в єдиному екземплярі, танковий двигун, статуетку птаха вартістю понад 30 тис. євро.

"Ми повинні допомогти нашим українським друзям створити систему стримувань і противаг, щоб відносно корупції була проведена червона лінія. Протидія корупції - це справа всіх верств населення, і політиків, і економічних діячів, і громадськості. Ми повинні переконатися, що молодь України знає про те, у що обходиться Україні корупція і наскільки вона шкодить підвищенню стандартів життя", - заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

За його словами, "Парк корупції" допоможе молоді України дізнатися, як виявляється корупція і який механізм цього явища.

Офіційно "Парк корупції" відкриється 1 червня і працюватиме впродовж трьох тижнів. Вхід у парк безкоштовний, щоб у нього потрапити, необхідно оплатити вхід у ботанічний сад.

Скільки коштів потрібно на реалізацію проекту, організатори не повідомили, пославшись на побоювання назвати неточну суму, і пообіцяли озвучити цифри пізніше.

Нагадаємо, раніше ЄС закликав Україну до більш рішучих кроків у боротьбі з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram