ГоловнаСуспільствоОсвіта

На зовнішнє тестування з математики прийшли 106 тис. школярів

Результати тестування оголосять 15 червня.

На зовнішнє тестування з математики прийшли 106 тис. школярів
Фото: Українські Новини

95% школярів, зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання з математики, взяли участь в іспиті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"106 551 учасник проходив тестування з математики під час основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Це - 95% загальної кількості зареєстрованих. 37 учасників ЗНО не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 43 - через відсутність одного з обов'язкових документів", - сказано в повідомленні.

Учасники, які не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з математики з поважних причин, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно впродовж 5 робочих днів подати в свій регіональний центр документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії і відповідну заяву.

Завдання сертифікаційної роботи з математики, а також правильні відповіді на них розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Засідання експертної комісії, яка визначатиме поріг "склав/не склав" з предмета, відбудеться до 14 червня. А до 15 червня на інформаційних сторінках учасників буде розміщено результати тестування.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, в Україні пройшла перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Абітурієнти здавали математику, завтра відбудеться іспит з української мови та літератури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram