ГоловнаСуспільствоЖиття

До 20% українців втратять субсидії через жорсткість вимог, - Мінсоцполітики

Точні цифри зможуть озвучити тільки через півроку.

До 20% українців втратять субсидії через жорсткість вимог, - Мінсоцполітики
Фото: slovo.odessa.ua

Приблизно 15-20% тих, хто сьогодні отримує субсидії, можуть втратити право на пільги з початку нового опалювального сезону. Це пов'язано з прийнятими Кабінетом Міністрів змінами критеріїв надання субсидій. Про це розповів директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі "Громадського радіо".

“У наступному опалювальному сезоні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг може втратити кожна п'ята українська родина. Точна кількість українців, які втратять право на субсидії після зміни критеріїв їх нарахування, стане відомою приблизно через півроку", - сказав Музиченко. "Але об'єктивно, на наш погляд, десь відсотків 15-20. Це ті, хто може її не одержати наступного періоду", - зазначив він.

Музиченко розповів, що субсидії можуть втратити люди, які мають нові автомобілі.

"Це автомобілі молодші 5 років. Тобто, не сам факт здійснення покупки протягом останніх 5 років, а наявність автомобіля, з дня випуску якого пройшло менше часу. Тобто, це досить цінні речі", - пояснив він.

Також на субсидію не зможуть претендувати ті, хто має житло з великою квадратурою.

"Для квартир це 120 квадратних метрів, для будинків - 200. Але є винятки для багатодітних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу - тобто, там, де активно проживає велика кількість громадян", - розповів Музиченко.

За його словами, нові правила призначення субсидії повинні підвищити ефективність програми житлових субсидій.

"Передбачено більше стимулів для того, щоб наші працездатні громадяни, які не працюють, все-таки вирішували питання щодо свого працевлаштування і отримання доходів. І головне, щоб вони ці доходи показували", - сказав Музиченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram