ГоловнаСуспільствоЖиття

В управліннях поліції Києва з'являться кабінети психоемоційного розвантаження

Правоохоронців будуть розслабляти музикою й ароматерапією.

В управліннях поліції Києва з'являться кабінети психоемоційного розвантаження
Фото: facebook.com/lutskpolice

Голова Національної поліції Києва Андрій Крищенко підтримав ініціативу створення в районних управліннях спеціальних сенсорних кімнат для психоемоційного розвантаження.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Професія поліцейського вимагає високої дисципліни, відповідальності, мужності, глибоких і різнобічних знань. Правоохоронці переважно несуть службу на очах громадськості, тому кожна дія поліцейського - це дія представника влади. Тому формування психологічної стійкості при виконанні службових обов'язків є головною метою психологів у погонах", - розповів начальник відділу психологічного забезпечення поліції Києва Денис Романенко.

Він також зазначив, що під час моніторингу морально-психологічного клімату в підрозділах столичної поліції було встановлено, що більшість особового складу перебуває в нервовому, збудженому стані. "З огляду на це, за погодженням з керівництвом столичної поліції планується створення кімнат психологічного розвантаження. У спеціально обладнаних кабінетах правоохоронці зможуть зняти стрес, залишити свої проблеми. А працювати з ними будуть кваліфіковані психологи, які мають профільну освіту і досвід роботи", - наголошується в повідомленні.

За словами Романенка, в цих кімнатах співробітники поліції "зможуть прослухати спеціально підібрані музичні передачі і насолодитися тонізуючими фітонапоями". Також під час терапії їх навчатимуть використовувати дихальні методики.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Також заплановані програми розвантаження за допомогою ароматерапії, колірної терапії та різних тренувань", - додав він, зазначивши, що для правоохоронців важливо вміти самостійно знімати стрес і долати кризові ситуації.

За словами Романенка, найближчим часом заплановано створити і обладнати такі кімнати в усіх районних управліннях поліції, в управлінні поліції метрополітену й особливого призначення.

Нагадаємо, що черга на психологічну реабілітацію учасників бойових дій на Донбасі в Києві і області становить 20 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram