ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка штабу АТО дізналася про прибуття на Донбас 200 російських військових

Їх розмістили на полігоні "Східний" у Донецькій області.

Розвідка штабу АТО дізналася про прибуття на Донбас 200 російських військових
Шевроны и нашивки армии РФ (архивное фото)
Фото: dpsu.gov.ua

Близько 200 російських військовослужбовців прибули на окуповану територію Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр Штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Щоб не втратити контроль над тимчасово окупованою частиною Донбасу і незаконними збройними формуваннями, недавно кремлівські куратори відправили незвичайний гуманітарний вантаж - близько двох сотень офіцерів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, це, ймовірно, представники регулярних військових формувань РФ, яких розмістили на полігоні "Східний" поблизу населеного пункту Мануйлівка на території тимчасово окупованої частини Донецької області.

"Очевидно, після "акліматизації" вони замінять інших військових злочинців, які на ротаційних засадах перебувають на посадах у так званих з'єднаннях і військових частинах НЗФ", - зазначають у штабі.

"Слід додати, що з прийняттям Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» перебування російських збройних сил, інших військових формувань та діяльність окупаційних адміністрацій РФ визнано незаконними, вони суперечать нормам і принципам міжнародного гуманітарного права", - додали в прес-центрі.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов виключив активізацію військової агресії Росії проти України до червня.

При цьому він вважає, що загроза наступу РФ з боку анексованого Криму зберігається і сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram