ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, п'ятеро отримали травми

Бойовики сім разів порушили перемир'я.

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, п'ятеро отримали травми
Фото: пресс-служба СНБО

За минулу добу бойовики сім разів порушили перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Троє бійців загинули, ще п'ятеро отримали бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Фейсбуці.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в темний час доби в районі Світлодарської дуги. Терористи вели вогонь із гранатометів різних видів і 120-міліметрових мінометів навколо населеного пункту Луганське.

На Донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ біля Пісків. З мінометів такого самого калібру обстрілювали опорні пункти біля Верхньоторецького, а з гранатометів і стрілецької зброї - провокували військовослужбовців на бойове протистояння неподалік Новотроїцького.

"Особливу вогневу активність противник також виявляв у передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста агресор понад годину вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Гранітного незаконні збройні формування порушували перемир'я зі стрілецької зброї", - наголошено в повідомленні.

Усього, за даними штабу АТО, за добу російсько-окупаційні угруповання здійснили сім обстрілів позицій ЗСУ. У двох випадках військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

"У результаті обстрілу, на жаль, загинув один військовослужбовець. Також за минулу добу під час виконання бойового завдання в результаті підриву техніки на міні поранення, несумісне з життям, отримали двоє наших воїнів. Ще п'ятеро військовослужбовців отримали бойові травми", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок увечері ремонтні бригади почали роботи з усунення пошкодження волоконно-оптичного кабелю на не підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram